"Нафтогаз Украины" сбережет социальные цена на газ благодаря рассрочке по уплате налогов

25.07.2007, 18:14

Рассрочка по уплате налоговых обязательств позволит НАК "Нафтогаз Украины" сберечь социальные цена на природный газ. (укр.)

Розстрочка по сплаті податкових зобов'язань НАК "Нафтогаз України" у другому кварталі 2007 року дозволить Компанії інвестувати більше коштів у виробничі програми, продовжити погашення заборгованості 2005-06 рр. перед іноземними кредиторами та зберегти соціальні ціни для населення України на природний газ.

Розстрочка поточних зобов'язань НАК "Нафтогаз України" перед Державним бюджетом дозволить перенести частину податкового навантаження на наступні періоди. Це у свою чергу дозволить Компанії продовжити виконання Урядової програми по збереженню існуючих цін на природний газ. При цьому від рішення Уряду виграє і Компанія, і Держава. Бюджет гарантовано отримуватиме кошти від "Нафтогазу України" протягом 12 місяців, а Компанія завдяки більшому обсягу обігових коштів активізує свою діяльність, і отримає в наступних періодах більший доход.

Керівництво НАК "Нафтогаз України" послідовно виводить Компанію з фінансової кризи, яку спричинили бездарні дії колишнього менеджменту у 2005 - першій половині 2006 року. "Нафтогаз України" продовжує організаційні заходи по удосконаленню роботи всіх структурних підприємств та підрозділів та розчищає фінансовий баланс. Подальший розвиток отримав напрямок щодо повноцінного державного управління Компанією. Вперше за всі роки існування центрального апарату НАК та дочірніх компаній Урядом затверджено консолідований фінансовий план, який управляє більше 85% активів НАК "Нафтогаз України" та передбачає виконання всіх міжнародних зобов'язань.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також