Минтопэнерго прогнозирует снижение цены на нефтепродукты в Украине в конце сентября

31.07.2007, 16:00

Министерство топлива и энергетики Украины прогнозирует снижение розничных цен на нефтепродукты в Украине в конце сентября. (укр.)

Міністерство палива і енергетики України прогнозує зниження роздрібних цін на нафтопродукти в Україні з кінця вересня. Про це сказав міністр палива і енергетики України Юрій Бойко в ефірі програми "Доброго ранку, Україно!" на телеканалі "ЕРА".

"Ціни на нафту і нафтопродукти впродовж року проходять певний цикл. Як правило, вони найнижчі в грудні-лютому, найвищі - в літні місяці. На сьогодні ціни в Україні досягли свого піку і рости, якщо не станеться нічого екстраординарного, вже не будуть. Навпаки, ми розраховуємо на їх зниження з кінця вересня", - сказав міністр.

При цьому він додав, що "сьогодні ціни на бензин і дизпальне в Україні значно нижчі, ніж торік, хоча ціна нафти у світі вища. Це відбувається завдяки спокійному, конструктивному діалогу між урядом і учасниками ринку. Учасники ринку знають, що уряд не вдаватиметься до жорстких адміністративних дій, водночас відстежуючи відсутність в ціні спекулятивної складової".

Також міністр відзначив, що "сьогодні в Україні близько півмільйона тонн запасів бензину і ще 400 тисяч - дизельного пального. Це створює надлишок нафтопродуктів і призводить до зниження ціни. Тому сьогодні дизельне пальне продається на заправках на 60 копійок нижче, ніж повинна становити об'єктивна ринкова ціна на нього".
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також