ОАО "Укрнафта" ввело в эксплуатацию технологическую установку с мощной компрессорной станцией

14.08.2007, 15:23

10 августа ОАО "Укрнафта" ввело в промышленную эксплуатацию технологическую установку по сбору и транспортированию нефти и газа с современной газовой компрессорной станцией на Микуличинском месторождении (Ивано-Франковская область). (укр.)

В загальному комплексі облаштування введено в дію продуктопровід "Микуличин-Надвірна". Прийняті проектні та технічні рішення виконано з урахуванням особливостей гірського району та екологічних вимог Карпатського регіону.

Технологічна установка розташована у високогірній місцевості (900 м над рівнем моря). Вперше в Україні впроваджена компресорна станція, яка за своїми характеристиками є унікальною. Вона призначена для подачі нафтового газу в продуктопровід з нафтою та спільного транспортування газу і нафти одним трубопроводом. Станція обладнана допоміжним технологічним устаткуванням та автоматичною системою управління з блоком операторної. На ній використовуються два гвинтові компресорні агрегати закордонного виробництва, які розміщені у двох окремих блоках. Їх приводами служать газові двигуни потужністю 500 кВт.

При будівництві об'єкта освоєно майже 50 млн. грн. капітальних вкладень.

Введення в дію цієї установки на родовищі дасть можливість знизити лінійні тиски в системі нафтогазозбору на 1,0-2,0 МПа, що дозволить підвищити видобуток нафти на 1,5 тис. т, а газу - на 4-5 млн. м3 за рік. Також завдяки появі можливості транспортування нафти з використанням трубопроводу не буде потреби в її транспортуванні автоцистернами складними гірськими дорогами в такому мальовничому краю держави як Прикарпаття.
По материалам пресс-центра ОАО "Укрнафта".

Читайте також

Читайте также