ОАО "Укрнафта" продолжает системную модернизацию технологических мощностей

15.08.2007, 12:12

В 2007 году ОАО "Укрнафта" провело значительный объем работ по обустройству скважин, а также реконструкции, модернизации и улучшения работ системы сбора, транспортировки, подготовки и переработки нефти, конденсата и газа. (укр.)

У І півріччі ц. р. компанією завершено будівництво та введено в експлуатацію 42 нових свердловини загальною вартістю робіт 12,2 млн. грн., а також об'єкти будівництва "Облаштування Малосорочинського родовища" вартістю 9,5 млн. грн.

За півтора місяця ІІ півріччя 2007 року облаштовано та введено в експлуатацію 7 свердловин загальною вартістю робіт 2,0 млн. грн. та об'єкти капітального будівництва загальною вартістю робіт 65,5 млн. грн.

З метою підключення нових свердловин та забезпечення надійного обліку вуглеводнів у Сумській області побудовано та введено в експлуатацію групову замірну установку ? 9 (ГЗУ-9) на 30 свердловин Бугриватівського родовища загальною вартістю робіт 4,5 млн. грн. та ГЗУ-3 на 15 свердловин Великобубнівського родовища загальною вартістю робіт 2,0 млн. грн.

Для підтримання пластового тиску, збільшення видобутку вуглеводнів у Чернігівській області побудовано та введено в експлуатацію установку попереднього скиду пластової води (УПС) на Ярошівському родовищі загальною вартістю робіт 2,5 млн. грн.

Для зменшення втрат вуглеводнів, забезпечення якісної підготовки, обліку і закачки пластової води з метою підтримання пластового тиску продуктивних горизонтів, збільшення видобутку нафти у Полтавській області побудовано та введено в експлуатацію блочну кущову насосну станцію (БКНС) Чижівського родовища загальною вартістю робіт 7,0 млн. грн., а також в Івано-Франківській області побудовано та введено в експлуатацію БКНС-1 Битьківського родовища загальною вартістю робіт 3,0 млн. грн.

Для забезпечення надійної роботи Анастасівської газліфтної компресорної станції (АГЛКС) Качанівського ГПЗ, що у Сумській області, завершено роботи із заміни автоматизованої системи керування технологічними процесами (АСК ТП) загальною вартістю робіт 14,0 млн. грн.

Впроваджено автоматизовану систему керування технологічними процесами (АСК ТП) установки стабілізації нафти ? 2 (УСН-2) Гнідинцівського ГПЗ, що у Чернігівській області, загальною вартістю робіт 2,5 млн. грн.

Завершено роботи з реконструкції технологічної установки, будівництва насосної та компресорної станцій на Микуличинському родовищі в Івано-Франківській області загальною вартістю 21,5 млн. грн., що дасть змогу забезпечити щодобово транспортування до 100 т нафти та до 150 тис. м3 газу одним трубопроводом.

Проводяться роботи з розширення та модернізації ІІІ-го ступеня дотискувальної компресорної станції (ДКС) Глинсько-Розбишівського цеху Качанівського ГПЗ, що у Сумській області. Завершено монтаж, обв'язку компресорного агрегату ? 5, змонтовано систему запалювання та регулювання оборотів. Агрегат введено в експлуатацію. Продовжуються роботи з обв'язки компресорного агрегату ? 6, який до кінця поточного року також заплановано ввести в експлуатацію. Загальна вартість робіт по модернізації ІІІ-го ступеня ДКС становить 15,0 млн. грн.

Також проводиться значна робота щодо оновлення і розширення резервуарних парків для зберігання нафти, конденсату та продукції газопереробки. За півтора року компанією наполовину оновлено Глинсько-Розбишівський резервуарний парк у Полтавській області та на третину - Гнідинцівський резервуарний парк у Чернігівській області.

До кінця цього року планується завершення будівельно-монтажних робіт у Сумській та Полтавській областях з реконструкції:

кінцевого збірного пункту (КЗП) Бугриватівського родовища загальною вартістю будівництва 35,0 млн. грн.;

установки підготовки конденсату (УПК) Глинсько-Розбишівського цеху Качанівського ГПЗ загальною вартістю будівництва 30,0 млн. грн.;

установки попереднього скиду пластової води (УПС) Великобубнівського родовища загальною вартістю будівництва 4,0 млн. грн.

Введення в експлуатацію зазначених об'єктів передбачається в першій половині наступного року.

Також готується документація на проведення тендеру з проектування, поставки та монтажу блочних компресорних станцій:

Великобубнівської компресорної станції з обсягом транспортування газу до 0,5 млн. м3/добу для забезпечення стабільної роботи свердловин, збільшення видобутку, недопущення втрат та повної утилізації газу на Великобубнівському родовищі у Сумській області. Вартість I черги становить 15 млн. грн., загальна вартість приблизно 50 млн. грн.;

Дотискувальної компресорної станції з обсягом транспортування газу до 1,5 млн. м3/добу та газліфтної компресорної станції з обсягом транспортування до 1,2 млн. м3/добу для забезпечення стабільної роботи, планового видобутку газу та конденсату із свердловин Андріяшівського родовища, забезпечення високонапірним газом для газліфтного видобутку родовищ у Полтавській області та родовищ Роменської групи у Сумській області. Вартість проекту становить приблизно 150 млн. грн.

На черзі, реалізація двох найбільш перспективних інвестиційних проектів: будівництво нового Гамаліївського ГПЗ загальною вартістю приблизно 1 млрд. грн. та реконструкція Пасічнянського газопереробного виробництва загальною вартістю приблизно 100 млн. грн. Введення в дію цих об'єктів має вагоме значення для збільшення обсягів видобутку нафти з конденсатом, газу та нарощування обсягів виробництва продукції газопереробки. Такі шляхи розвитку компанії, спрямовані на розбудову, зростання активів та потенціалу товариства, сприятимуть зацікавленості усіх акціонерів, у тому числі й держави, в інвестиційних проектах компанії.
По материалам пресс-центра ОАО "Укрнафта".

Читайте також

Читайте также