ДК "Газ Украины" за долги отключила от поставок газа один из энергоблоков "Харьковская ТЭЦ-5"

16.08.2007, 11:55

15 августа во исполнение поручения ДК "Газ Украины" работники ОАО "Харьковгоргаз", Государственной инспекции по энергосбережения по Харьковской области отключили от поставок газа один энергоблок ОАО "Харьковская ТЭЦ-5".

ВАТ "Харківська ТЕЦ-5" здійснювала безоплатне газоспоживання, порушуючи власні договірні зобов'язання щодо стовідсоткової оплати за природний газ для виробництва теплової енергії, та продовжувало накопичувати заборгованість перед компанією.

Сума боргу ВАТ "Харківська ТЕЦ-5" перед ДК "Газ України" за газ з початку 2007 р. склала 24,4 млн. грн., рівень розрахунків - лише 68% (середній в Україні - 77%). ВАТ "Харківська ТЕЦ-5" провалило складений самими теплоенергетиками та погоджений місцевими органами влади графік погашення боргу у міжопалювальний період (рівень виконання графіка - 0%).

Численні нагадування й застереження ДК "Газ України" щодо необхідності термінового проведення розрахунків за газ теплоенергетики ВАТ "Харківська ТЕЦ-5" було проігноровано. З метою припинення подальшого накопичення боргів ВАТ "Харківська ТЕЦ-5", Компанія відключила один енергоблок підприємства від газоспоживання.

Підприємства ТКЕ Харківської області заборгували ДК "Газ України" у поточному році за газ понад 137,6 млн. грн., рівень розрахунків становить 69%. В той же час моніторинг ДК "Газ України" засвідчує, що рівень розрахунків населення з теплопостачальними підприємствами Харківщини становить 92%. Таким чином, різниця у розрахунках в ланцюжку "населення-теплоплостачальник" і "теплопостачальник-газопостачальник" складає 23%. ДК "Газ України" має вагомі підстави вважати, що близько 30 млн. грн., сплачених жителями Харківської області за гарячу воду і тепло, з незрозумілої причини не надійшли на рахунки Компанії.

ДК "Газ України" наголошує, що всю відповідальність за погіршення якості комунальних послуг населенню регіону несуть керівники ВАТ "Харківська ТЕЦ-5" та місцевих органів влади.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також

Читайте также