НАК "Нафтогаз Украины" считает, что Президент политизирует финансовое состояние компании

16.08.2007, 13:44

НАК "Нафтогаз Украины" обращается к Президенту Украины с просьбой не вмешиваться в хозяйственную деятельность компании. (укр.)

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" звертається до Президента Віктора Ющенка з проханням не політизувати фінансовий стан компанії та не втручатися у господарську діяльність Компанії, оприлюднюючи комерційну інформацію "Нафтогазу України".

Фінансовий план НАК "Нафтогаз України" на 2007 рік, на який посилається Президент, є абсолютно збалансованим документом. У поточному році обсяг грошових надходжень компанії повністю дорівнює її видаткам, тобто у "Нафтогазу України" немає дефіциту коштів. Витрати, вказані Президентом, є платою за обслуговування та повернення кредитів компанії, які безпідставно залучив та розтратив на суму близько $2 млрд. призначений після приходу Віктора Ющенка до влади екс-керівник "Нафтогазу" Олексій Івченко.

НАК "Нафтогаз України" також не може отримати компенсацію різниці між закупівельною та реалізаційною ціною природного газу, який імпортується в Україну для потреб підприємств комунальної теплоенергетики. Відповідний механізм покращення фінансового стану компанії затверджений Урядом постановою КМУ від 18.07.2007 N951. Однак для отримання компенсації потрібно прийняти відповідне рішення Верховною Радою. На її нелегітимності наполягає саме Президент.

НАК "Нафтогаз України" неодноразово звертався до учасників виборчої кампанії з проханням не політизувати ситуацію у газовій галузі. Компанія ще раз наголошує на неприпустимості маніпулювання інформацією для збільшення власного політичного рейтингу. На жаль, окремі політики ставлять власні передвиборчі інтереси вище добробуту національної економіки. Зі свого боку НАК "Нафтогаз України" запевняє громадськість України у стабільному фінансовому стані компанії та плідній і позитивній співпраці з урядом для всебічного розвитку нафтогазового комплексу.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також

Читайте также