ДК "Укргазвыдобування" и компания "Шелл" приступает к выполнению работ по совместной деятельности

02.08.2007, 18:19

Дочерняя компания "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз Украины" и компания "Шелл Юкрейн Эксплорейшн энд Продакшн" завершили разработку первого этапа рабочей программы совместной инвестиционной деятельности по геологическому изучению глубозалегающими горизонтами и лицензионными участками, специальные разрешения на которые принадлежат ДК "Укргазвыдобування". (укр.)

Дана програма стане першим етапом реалізації підписаного договору, підписаного між компаніями в 2006 році.

Згідно затвердженої робочої програми основний обсяг робіт буде здійснюватися на найбільш перспективних структурах Дніпровсько-Донецької западини: Шебелинській та Західно-Шебелинській ліцензійних ділянках, прогнозні ресурси яких становлять понад 400 млрд. куб. метрів. Зокрема передбачається проведення значних за обсягами сейсморозвідувальних робіт з вивчення глибокозалягаючих горизонтів - об'ємної сейсморозвідки за методикою 3D, а також буріння першої пошукової свердловини глибиною до 7000 метрів з викристанням сучасних технологій буріння.

Крім Шебелинської та Західно-Шебелинської ділянок планується вивчення, обробка наявної геолого-технічної інформації, отриманої в результаті виробничої діяльності ДК "Укргазвидобування" на шестити інших ділянках та проведення дослідних сейсморозвідувальних робіт. Дані роботи планується виконати протягом 2007-2009 рр.

Для виконання запланованих робіт зі сторони компанії Шелл передбачені інвестиції в обсязі 100 млн. дол. Внеском зі сторони ДК "Укргазвидобування" є раніше отримані геолого-геофізичні дані, зокрема дані сейсморозвідувальних робіт та глибокого буріння, а також десятки пробурених свердловин на вказаних ділянках. Фінансування подальших етапів робіт передбачається в рівних частках.

Договір про спільну діяльність між ДК "Укргазвидобування" та компанією "Шелл Юкрейн Експлорейшн енд Продакшн" був підписаний 8 червня 2006 р. у м. Гаага, Нідерланди. Відповідно до нього передбачається проведення робіт з вивчення глибокозалягаючих горизонтів, які розташовані у Харківській та Полтавській областях.
По материалам пресс-службы ДК "Укргазвыдобування".

Читайте також

Читайте также