Состоялось совещание по вопросам обеспечения финансовыми ресурсами фермерских хозяйств

04.08.2007, 12:50

Под председательством вице-премьер-министра Украины Виктора Славуты 2 августа состоялось совещание по вопросам обеспечения финансовыми ресурсами фермерских хозяйств. (укр.)

У нараді взяли участь представники міністерств аграрної політики, економіки, фінансів, ДПА, голов КРУ, НАК "Украгролізинг", Аграрного фонду, Секретаріату Кабінету Міністрів України, наукових та професійних громадських об'єднань.

Під час наради розглядалися актуальні для фермерів проблеми, які потребують першочергового вирішення і сприяння з боку держави. Зокрема, це - недостатнє фінансування фермерських господарств.

"У наступному році ми плануємо суттєво, більш ніж утричі збільшити фінансування діяльності фермерських господарств", - сказав віце-прем'єр-міністр України. Він нагадав, що Законом України "Про держаний бюджет України на 2007 рік" на фінансову підтримку фермерських господарств передбачено 63 млн. грн., у 2006 році ця цифра становила 48 млн. грн., а у 2005 році - 33 млн. грн.

Як відомо, згідно із Законом України "Про фермерське господарство", державна підтримка фермерських господарств здійснюється через Український державний фонд підтримки фермерських господарств і відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.08.04 N 1102 "Про Порядок використання коштів державного бюджету для надання підтримки фермерським господарствам". Одночасно, вищезазначеним законом передбачено надання підтримки фермерським господарствам в тому числі і за рахунок місцевих бюджетів.

Віктор Слаута також поінформував присутніх про завершення підготовки надзвичайно важливого для фермерів документу - Загальнодержавної комплексної програми розвитку українського села на період до 2015 року. "Найближчим часом ця Програма буде винесена на розгляд Уряду. Її прийняття дозволить вирішити багато проблем, які сьогодні існують в українському селі", - сказав він.

Учасники наради обговорили й інші питання, серед яких: удосконалення нормативно-правових актів, що регулюють діяльність фермерських господарств, зокрема, в частині оподаткування, умов кредитування, страхування ризиків; зростання цін на матеріально-технічні ресурси; збільшення обсягів фінансування на зрошення; поліпшення інформаційного забезпечення фермерів; розвитку соціальної сфери села.

За результатами наради було дано відповідні доручення.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також