ДК "Газ Украины" отключила от поставок газа "Житомиртеплокоммунэнерго"

08.08.2007, 11:46

Во исполнение поручения ДК "Газ Украины" ОАО "Житомиргаз" отключило от поставок газа 11 котелен предприятия "Житомиртеплокоммунэнерго". (укр.)

Дві котельні підприємства "Житомиртеплокомуненерго" продовжують виробляти теплову енергію для об'єктів соціальної сфери (медичних та дитячих установ). У разі негайного невжиття "Житомиртеплокомуненерго" заходів щодо стовідсоткового погашення заборгованості та недостатній оплаті поточного споживання газу ДК "Газ України" продовжить відключення цього підприємства від газоспоживання.

Жорсткі заходи компанії зумовлені незадовільним рівнем розрахунків "Житомиртеплокомуненерго" за спожитий у 2007 р. природний газ. Накопичений з початку 2007 р. борг за газ "Житомиртеплокомуненерго" перевищує 11 млн. грн. (рівень розрахунків - 76%), а за гарантійним листом-графіком погашення заборгованості у міжопалювальний період (погодженим місцевими органами влади) становить 41%. Сумарна заборгованість підприємства "Житомиртеплокомуненерго" перед ДК "Газ України" за 2006-2007 рр. складає 22,8 млн. грн.

Через значну заборгованість "Житомиртеплокомуненерго", незадовільне виконання цим підприємством графіку погашення заборгованості у міжопалювальний період, з метою запобігання подальшого накопичення боргів, керуючись Порядком забезпечення споживачів природним газом, що передбачає його постачання лише за умови 100% оплати (Постанова КМ України від 27.12.2001 "1729), ДК "Газ України" надала доручення підприємству з газопостачання та газифікації "Житомиргаз" відключити від газопостачання цього теплопостачальника-боржника.

ДК "Газ України" нагадує, що відповідальними за теплопостачання споживачів є місцеві органи влади. Саме від рівня їх діяльності в значній мірі залежить стан забезпечення споживачів тепловою енергією у міжопалювальний період та під час опалювального сезону 2007-2008 рр.

У міжопалювальний період від газопостачання було відключено 41 підприємство ТКЕ-боржник.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також

Читайте также