Янукович: Правительство делает все, что бы Украина в этом году стала членом ВТО

11.09.2007, 13:21

Правительство делает все, что бы Украина в этом году стала членом Всемирной организации торговли", - заявил премьер-министр Украины Виктор Янукович во время заседания Кабинета Министров. (укр.)

Водночас глава уряду констатував, що зараз складається ситуація в деяких напрямках співробітництва з Європейським Союзом, "яка, умовно кажучи, нас не зовсім задовольняє".

Зокрема, Віктор Янукович назвав ці проблемні напрямки співпраці, відзначивши, що візовий режим є "досить жорстким, і нам потрібно розглянути це питання та висловити свою точку зору по недоліках, які сьогодні є в стосунках з ЄС. Що стосується торгівлі - впроваджується система, яка погіршує ситуацію для наших товаровиробників на європейських ринках. Відкриваються нові антидемпінгові справи, підвищуються митні платежі за нашу продукцію".

Тому Віктор Янукович доручив Міністерству закордонних справ та Міністерству економіки вивчити всі ці питання. "Ми не хотіли б, щоб підготовка нової десятилітньої угоди з Європейським Союзом проходила на фоні погіршення відносин з ЄС за деякими напрямками. Тому 14 вересня, на саміті "Україна-ЄС", нам треба підійти дуже і дуже серйозно по всіх питаннях, які ми будемо розглядати з Європейською комісією", - підкреслив глава уряду.

Прем'єр-міністр також акцентував, що Міністерству іноземних справ при погодженні з іншими міністерствами необхідно підготувати ґрунтовну доповідь на саміт "Україна-ЄС" з урахуванням усіх позицій, щоб "до підписання нової угоди максимально озвучити питання, які сьогодні стоять, під час цієї зустрічі в Києві".
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также