Представлен новый президент "Энергоатому"

12.01.2008, 12:38
Министр топлива и энергетики Украины Юрий Продан представил сегодня, 12 января, трудовому коллективу НАЭК "Энергоатом" нового президента компании Юрия Коврижкина. (укр.)

Юрій Продан закликав керівництво компанії зосередитися на пріоритетних напрямках розвитку атомної енергетики. Йдеться, насамперед, про здійснення комплексу заходів з підвищення безпеки, продовження терміну експлуатації діючих атомних енергоблоків, підготовку до спорудження нових потужностей на Хмельницькій АЕС. Міністр, зокрема, наголосив, що в поточному році необхідно розробити техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) будівництва Х-3, Х-4.

Юрій Продан звернув увагу на необхідність формування резерву ядерного палива, а також поставив завдання активізувати реалізацію Програми кваліфікації ядерного палива, яка здійснюється спільно з Урядом США на Південно-Українській АЕС. Міністр зауважив, що ця Програма є важливою для зміцнення енергетичної незалежності України і тут уже слід переходити до укладання конкретних угод з компанією Westinghouse.

Відносно подальшої долі державного концерну "Укратомпром" Юрій Продан висловив переконання, що генерація електроенергії і розвиток ядерного паливного циклу здійснюватимуться окремо одне від одного, але роль НАЕК у цьому процесі буде досить значною.

Президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Коврижкін доручив віце-президентам і керівникам підрозділів Компанії в тижневий термін підготувати і подати на розгляд аналітичні записки, в яких необхідно окреслити існуючі проблеми і пропозиції щодо шляхів їх вирішення.

Коврижкін Юрій Леонідович народився 12 листопада 1955 р. у Запоріжжі. У 1979-му закінчив з відзнакою Московський енергетичний інститут за спеціальністю "атомні електричні станції та установки". Після служби у Збройних силах працював інженером у виробничому енергетичному об’єднанні "Дніпроенерго". З 1983 по 2002 рік працював на Запорізькій АЕС оператором реакторного відділення, старшим інженером, начальником зміни реакторного цеху, начальником повномасштабного тренажеру учбово-тренувального центру, головним інженером станції. У грудні 2002 року призначено віце-президентом, керівником експлуатуючої організації НАЕК "Енергоатом", а у червні 2004 року - першим віце-президентом-технічним директором Компанії. З листопада 2006 р. - радник заступника міністра палива та енергетики України. Розпорядження Кабінету Міністрів України № 60-р від 09.01.08 Юрія Леонідовича призначено президентом НАЕК "Енергоатом". Кандидат технічних наук. Заслужений енергетик України. Нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради України, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.
По материалам пресс-релиза ГП НАЭК "Энергоатом".

Читайте також

Читайте также