Тимошенко: Правительство планирует внедрить почасовую оплату труда на всех украинских шахтах

08.01.2008, 18:09
Премьер-министр Украины Юлия Тимошенко требует внедрить почасовую оплату труда на шахте им. О. Ф. Засядька и планирует распространить такую систему оплаты на всех украинских шахтах. (укр.)

"Погодинна оплата праці - це єдине, що може захистити шахтаря", - наголосила Юлія Тимошенко під час наради з питань ліквідації наслідків аварії на орендному підприємстві "Шахта ім. О. Ф. Засядька", підвищення рівня охорони та безпеки праці на вугледобувних підприємствах, а також з питань підвищення престижності шахтарської праці.

Глава уряду підкреслила, що шахта імені Засядька має стати першим підприємством вугільної галузі, де буде впроваджена погодинна оплата праці, відзначивши, що перехід на таку систему не повинен призвести до зниження рівня заробітної плати шахтарів.

При цьому прем'єр-міністр відзначила, що погодинна оплата праці на шахті ім. О. Ф. Засядька має бути введена в дію окремим рішенням, а для усіх підприємств галузі це питання має бути врегульоване шляхом внесення змін до чинного законодавства.

Юлія Тимошенко доручила Міністерству економіки та Міністерству вугільної промисловості вивчити систему оплати праці шахтарів в інших країнах та на базі цих даних розробити "бездоганну модель погодинної оплати праці українських гірників".
Инф. Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также