Украина готова возобновить кооперативные связи с Россией в каждой отрасли двустороннего сотрудничества

21.02.2008, 11:33
Об этом заявила премьер-министр Украины Юлия Тимошенко представителям СМИ после встречи с председателем Правительства Российской Федерации Виктором Зубковым. (укр.)

"Уряд України вірить у те, що поле для нашої співпраці безмежне. І якщо з іншими країнами Україні потрібно наново вибудовувати кооперативні зв'язки, наново шукати елементи та напрямки співробітництва, то у відносинах з Росією необхідно якісно використовувати те, що є", - сказала керівник українського уряду. При цьому Юлія Тимошенко заявила, що Україна готова бути партнером Росії у реалізації таких проектів. 

Коментуючи підсумки переговорів, прем'єр-міністр України відзначила, що "не залишилося жодного питання, з якого ми сьогодні не намітили позитивний, конструктивний і абсолютно ефективний шлях вирішення". 

Юлія Тимошенко повідомила про досягнуту домовленість щодо цільового планування взаємодії у кожній сфері. На її думку, такий підхід дозволить активізувати двостороннє співробітництво. При цьому вона подякувала Уряду РФ і особисто його керівникові Віктору Зубкову за підтримку зазначеної концепції побудови спільної роботи. 

Зі свого боку голова уряду Росії заявив, що "є спільне прагнення до конструктивного діалогу і це підтвердили переговори". Він повідомив, що уряди найближчим часом зосередять увагу на виконанні Плану дій Росія-Україна до 2009 року, затвердженого президентами двох країн. 

За словами Віктора Зубкова, під час зустрічі обговорювалися питання співпраці у галузі енергетики. "Ми підтвердили взаємну прихильність до суворого дотримання домовленостей у цій сфері, що була досягнута нашими президентами", - підкреслив Керівник російського Уряду. Віктор Зубков відзначив, що надійна взаємодія у галузі енергетики - це запорука успішного розвитку двох країн і спільний внесок в енергетичну безпеку Європи. Він зауважив, що таке співробітництво має бути взаємовигідним, прагматичним і побудованим на ринкових засадах. 

При цьому Віктор Зубков зазначив, що Росія пропонує Україні не лише транзит енергоносіїв, але й освоєння вуглеводневих родовищ в обох країнах з рівноцінним обміном активами. Керівник російського уряду відзначив, що енергетична взаємодія це не лише нафта і газ. За його словами, існує потужний потенціал для співпраці в галузі електроенергетики та атомної енергетики. 
Инф. Кабинета Министров Украины.


Читайте також