Парламент внес изменения в Закон "О стандартах, технических регламентах и процедурах оценки ответственности"

11.04.2008, 10:37
Верховная Рада Украины одобрила Закон "О внесении изменений в Закон Украины "О стандартах, технических регламентах и процедурах оценки ответственности". (укр.)

Законом передбачається привести частину зобов'язань України щодо процедур оцінки відповідності продукції у повну відповідність з вимогами статті 6.1 Угоди про технічні бар'єри в торгівлі, щоб результати українських процедур оцінки відповідності визнавалися в країнах-членах СОТ, навіть якщо такі процедури відрізняються від їхніх, за умови, що вони надають таку ж  упевненість у відповідності продукції чинним технічним регламентам чи стандартам, як їх власні. 

Зокрема, закон передбачає, що "Органи з оцінки відповідності призначає центральний орган виконавчої влади з питань оцінки відповідності за пропозиціями центральних органів виконавчої влади, на які покладаються функції технічного регулювання у визначених сферах діяльності. Претенденти на призначення документально підтверджують необхідний рівень компетентності, достовірність результатів проведеної ними оцінки відповідності тощо. 

Відповідний законопроект (реєстр. N2290 від 28.03.2008) зареєстровано у Верховній Раді України. 
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также