Министерству образования и науки передано два высших учебных заведения Национального банка Украины

29.08.2015, 13:16

28 августа 2015 с участием министра образования и науки Украины Сергея Квита, заместителя Председателя Национального банка Владислава Рашкована состоялось подписание актов передачи высших учебных заведений Национального банка Украины в сферу управления Министерства образования и науки. (укр.)

У підписанні актів взяли участь представники Університету банківської справи Національного банку України (м. Київ) та Української академії банківської справи.

Національний банк передав відомчі вищі навчальні заклади до сфери управління Міністерства освіти і науки України з метою оптимізації своєї діяльності. Серед переданих вищих навчальних закладів - Університет банківської справи Національного банку України (м. Київ) (включно з Львівським, Харківським та Черкаським інститутами банківської справи) та ДВНЗ "Українська академія банківської справи Національного банку України".

Під час підписання сторони погодилися, що кожна державна інституція повинна фокусуватися на своїх основних завданнях, зокрема, Міністерство освіти і науки України - розвивати освіту та науку, а Національний банк - забезпечувати цінову та фінансову стабільність у державі.

Передавання вищих навчальних закладів Національного банку до сфери управління Міністерства відповідає як умовам коаліційної угоди, так і вимогам комплексної програми реформування фінансового сектору й плану трансформації Національного банку.

На сьогодні у двох переданих вищих навчальних закладах навчається 3 787 осіб, у тому числі 639 студентів - за рахунок державного замовлення. Національний банк продовжить підтримувати студентів, які навчаються там за рахунок коштів Національного банку.
Інф. Прес-служби Міністерства освіти і науки.

 

Читайте також

Читайте также