Президент проводит встречу с Президентом Латвии

27.10.2015, 13:01

Президент Украины Петр Порошенко проводит встречу с Президентом Латвийской Республики Раймондс Вейонис, который посетил Украину с первым официальным визитом. В начале встречи Президент поблагодарил Латвию за активную роль и поддержку евроинтеграции Украины и четкую проукраинскую позицию в вопросе защиты независимости и территориальной целостности Украины (Укр.)

Глава держави також висловив подяку за підтримку Латвією України під час сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй та голосування за надання Україні статусу непостійного члена Ради Безпеки ООН.

У свою чергу, Президент Латвійської Республіки подякував Президенту за можливість відвідати Україну та обговорити питання як двосторонніх відносин, так й взаємодії в процесі євроінтеграції. "Латвія ніколи не визнає анексію Криму і завжди буде підтримувати Україну", - заявив Раймондс Вейоніс. Він наголосив на неприпустимості порушення міжнародного права з боку Росії.

Президент Латвії наголосив, що Європейський Союз та його країна чітко стоять на позиції підтримки незалежності та територіальної цілісності України та необхідності неуклінного дотримання міжнародного права та санкцій щодо тих, хто його порушує.

Візит Президента Латвійської Республіки Р.Вейоніса розпочався з офіційної церемонії зустрічі на ганку перед Адміністрацією Президента України, в якому взяли участь воїни почесної варти та пролунали гімни обох країн.

П'ятий президент Латвійської Республіки Раймондс Вейоніс склав присягу у липні цього року. До обрання на найвищу посаду Латвії був Міністром оборони своєї країни.
Инф. официального сайта Президента Украины.

 

Читайте також