И.Долгов проинформировал делегацию оборонного ведомства Австрии о текущей ситуации в Украине

29.10.2015, 14:54

Сегодня, 29 октября, в Киеве состоялась встреча заместителя министра обороны Украины по вопросам европейской интеграции Игоря Долгова с руководителем Департамента военной политики Федерального министерства обороны и спорта Австрийской Республики бригадным генералом Райхард Тришаком и переговоры в составе делегаций обеих стран (укр.).

Під час заходу австрійську делегацію було поінформовано щодо поточної ситуації в Україні, у тому числі останніх подій в зоні проведення антитерористичної операції.

За словами заступника Міністра оборони України з питань європейської інтеграції, Україна повністю виконує Мінські домовленості.

"Попри окремі провокації незаконних збройних формувань, українська сторона забезпечує чітке та прозоре виконання графіку відведення озброєння від лінії зіткнення", - зазначив він.

Водночас Ігор Долгов наголосив на необхідності виконання Мінських домовленостей російською стороною, у першу чергу щодо виведення озброєння з Донбасу і передачі контролю за кордоном.

Окрему увагу під час переговорів було приділено баченню щодо подальшої роботи спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Також сторони обговорили стан та перспективи двостороннього співробітництва між Україною та Австрійською Республікою у сфері оборони.

Ігор Долгов висловив керівництву та народу Австрійської Республіки подяку за підтримку та допомогу у проведенні реформ сектору безпеки і оборони України, а також заходів європейській інтеграції.

Керівник Департаменту воєнної політики Федерального міністерства оборони та спорту Австрійської Республіки бригадний генерал Райхард Трішак наголосив на підтримці австрійською стороною прагнення України до досягнення миру та підтвердив готовність до подальшої співпраці.
Інф. Прес-служби Міністерства оборони України.

 

Читайте також