В Україні створили Оперативний штаб із забезпечення будівельними матеріалами

14.07.2022, 17:47

Уряд створив Оперативний штаб із забезпечення будівельними матеріалами, що сприятиме відновленню будівель та споруд, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Основні завдання Штабу: координація діяльності центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, представників будівельного бізнесу та відповідних торговельних мереж для забезпечення будівельними матеріалами (виробами, продукцією) для відновлення постраждалих об'єктів; оперативне вирішення проблемних питань із налагодження постачання матеріалів (виробів, продукції) до кінцевого споживача.

"Наразі значна кількість великих підприємств - виробників будівельних матеріалів пошкоджені або працюють не на повну потужність. Також через військові дії порушено логістичні зв'язки постачання продукції. Це призводить до стрімкого зростання цін та дефіциту будівельних матеріалів.

Штаб триматиме руку на пульсі ситуації та оперативно вирішуватиме проблемні питання забезпечення громад необхідними будівельними матеріалами. Це дозволить пришвидшити відновлення об'єктів житлової, соціальної та критичної інфраструктури, а також будівництво нових споруд та будівель різного призначення", - зазначив Олексій Чернишов.

Читайте також