Фінляндія закриє кордон для російських туристів

29.09.2022, 16:17

 З п'ятниці, 30 вересня, Фінляндія закриє кордон для російських туристів.  Обмеження діятимуть до особливого розпорядження. Про це повідомив міністр закордонних справ країни Пекка Гаавісто.

  "Уряд ухвалив принципове рішення - кордон буде закрито для російських туристів у п'ятницю", - сказав Гаавісто. За його словами, уряд країни вважає, що в'їзд російських туристів у Фінляндію загрожує міжнародним відносинам країни.  Заборона має кілька винятків, зокрема з гуманітарних причин. Росіяни зможуть приїжджати до Фінляндії за сімейними обставинами, через навчання, роботу або на лікування. 

Приїзд росіян до Фінляндії може скоротитися вдвічі від нинішнього рівня, але ефект оцінити складно.

 29 вересня уряд Фінляндії прийме постанову, яка суттєво обмежить право громадян росії на в'їзд до Фінляндії як туристів. А також використання Фінляндії як країни транзиту під час поїздок в інші частини Шенгенської зони.

Пізніше фінський уряд збереться, щоб обговорити шляхи посилення контролю на кордоні з рф, в тому числі за допомогою прикордонного паркану.

 Раніше міністр закордонних справ країни Пекка Гаавісто заявив, що Фінляндія не бажає бути "транзитною країною" і починає національні заходи щодо запобігання в'їзду в країну громадянам росії. Фінляндія також направила лист до Європейської комісії з проханням дати спільні рекомендації всім країнам Шенгенської зони щодо скасування або анулювання віз виданих громадянам рф.

 

 

Читайте також