Експорт зерна через канал Дунай-Чорне море - важливий, але недостатній крок для запобігання світового голоду - ООН

Координатор гуманітарної допомоги ООН Мартін Гріффітс у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter заявив, що натхненний новиною про те, що був відновлений прохід для суден, що перевозять агропродукцію, каналом гирла Бистре суднового ходу Дунай-Чорне море, втім вважає цю подію все ж недостатньою для подолання загрози світового голоду. Про це повідомляє "Міністерство інфраструктури України".

11 липня 2022

Пішов з життя видатний український актор Юрій Мажуга

Сьогодні, 11 липня, пішов з життя український актор театру та кино, народний артист України та СРСР,  лауреат   Національної премії  ім. Т.Г.Шевченка, Юрій Миколайович Мажуга.

11 липня 2022

На Київщині тліють торфовища: запах гару відчувається в столиці

У Києві 11 липня відчувається запах гару, але як запевнили у ДСНС - серйозних пожеж не спостерігається, на півночі Київської області у селі Нова Гребля, що під Бородянкою, тліють торфовища. Про це повідомляє "Вечірній Київ", посилаючись на Державну службу України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

11 липня 2022

Обов`язковий іспит для отримання громадянства України: Зеленський відповів на петицію

Президент України відповів на петицію щодо введення обов'язкового іспиту для отримання громадянства України.

Володимир Зеленський доручив прем'єр-міністру Денису Шмигалю опрацювати відповідне питання. Офіційну відповідь опубліковано на сайті офісу президента.

Петиція була подана 23 травня цього року. Її ініціатор Віталій Капустян просить главу держави ввести обов'язковий іспит для отримання українського громадянства, який повинен включати тести з української мови, історії України, знання Конституції. Також автор пропонує вивчення державного гімну.

11 липня 2022