Мінекономіки хоче поширити підписану "зернову угоду" на експорт металопродукції

Україна розраховує, що стамбульську угоду, яка дозволила розблокувати українські порти в Чорному морі для експорту зерна, можна буде поширити і на інші товари, такі як продукція металургії. Про це пише видання "Порты Украины", посилаючись на Financial Times.

11 серпня 2022

З одеськіх портів вийшло вже 12 суден, які вивезли більше 370 тис. тонн агропродукції до 7 країн світу

З початку роботи зернового коридору з українських портів вийшло 12 суден які вивезли більш ніж 370 тис. тонн агропродукції до 7 країн світу та одне судно зайшло до порту Чорноморськ під навантаження. Про це повідомляє "Українська зернова асоціація", посилаючись на пресслужба АМПУ.

11 серпня 2022

Інвестиційна привабливість України впала до мінімуму з 2013 року

У другому півріччі 2022-го Індекс інвестиційної привабливості України впав на пів пункта та становить 2,17 балів з 5-ти можливих. Це значення - найнижче з 2013 року. Про це повідомляє "Еспресо TV", посилаючись на результати експертного дослідження, проведеного Європейською Бізнес Асоціацією.

11 серпня 2022

Реалізацію проєктів зі значними інвестиціями спрощено, - рішення Уряду

Кабінет Міністрів України підтримав постанову про зменшення нормативно-правового тиску на заявників, які розробляють інвестиційні проекти зі значними інвестиціями, а також на інвесторів.

11 серпня 2022

Україна отримала відстрочку за зовнішнім боргом

Україна отримала необхідні згоди від власників євробондів щодо реструктуризації боргу - відтермінування виплат і термінів погашення за ними на два роки. Про це пише "Finance.UA", посилаючись на повідомлення Мінфіну на Ірландській фондовій біржі.

11 серпня 2022

"Укрзалізниця" запустила новий мобільний додаток

11 серпня "Укрзалізниця" офіційно запустила новий мобільний додаток, розроблений у партнерстві з компанією Mastercard. Про це повідомляє "ITC.ua".

11 серпня 2022

Мережа McDonald`s відновить роботу в Україні

McDonald’s відкриває свої заклади після кількамісячної паузи, пов’язаної з повномасштабним вторгненням російської армії на територію України.Про це у четвер, 11 серпня, повідомив глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

11 серпня 2022

Естонія закриває кордони для росіян із шенгенськими візами

З 18 серпня громадяни країни-агресорки не зможуть потрапити до Естонії за шенгенськими візами.  Про це повідомив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу. Проте він підкреслив, що для деяких громадян  рф будуть винятки.

11 серпня 2022

У Копенгагені стартує конференція північноєвропейських союзників з підтримки України

 У четвер, 11 серпня у Копенгагені стартує Конференція  північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони. 

11 серпня 2022

Сейм Латвії визнав росію державою, яка підтримує тероризм

Сьогодні 11 серпня, Сейм Латвії визнав насильство росії щодо цивільного населення України та інших країн тероризмом, а саму росію – державою, яка підтримує тероризм. 

У заяві Комісії у закордонних справах Сейму наголошується, що росія цілеспрямовано використовує страждання та залякування як інструмент у своїх спробах деморалізувати український народ та Збройні Сили, паралізувати здатність України діяти, щоб окупувати її територію.

11 серпня 2022