Сейм Латвії визнав росію державою, яка підтримує тероризм

11.08.2022, 12:55
Сейм Латвії визнав росію державою, яка підтримує тероризм

Сьогодні 11 серпня, Сейм Латвії визнав насильство росії щодо цивільного населення України та інших країн тероризмом, а саму росію – державою, яка підтримує тероризм. 

У заяві Комісії у закордонних справах Сейму наголошується, що росія цілеспрямовано використовує страждання та залякування як інструмент у своїх спробах деморалізувати український народ та Збройні Сили, паралізувати здатність України діяти, щоб окупувати її територію.

"Протягом багатьох років росія підтримувала та фінансувала терористичні режими та організації різними способами — прямо та опосередковано — як найбільший постачальник зброї для режиму Асада в Сирії та як примусовий орган у таких справах, як отруєння сім’ї Скрипалів або збиття літака MH-17. В Україні росія обрала подібну – жорстоку, аморальну та незаконну тактику, використовуючи неточну, заборонену зброю та боєприпаси, націлюючись на цивільних осіб та громадські місця з непропорційною жорстокістю. Для досягнення цілей своєї незаконної агресивної війни росія таким чином прагне залякати та деморалізувати народ України та Збройні Сили, паралізувати дієздатність держави – для окупації країни", – сказав Ріхардс Кольс, голова Комісії у закордонних справах Сейму.

Політики закликають збільшити військову, фінансову, гуманітарну та дипломатичну підтримку України та підтримати ініціативи щодо засудження військових дій росії в Україні, притягнення до відповідальності винних, ізоляції рф від міжнародних та регіональних організацій, а також ухвалити аналогічні рішення та накласти еквівалентні санкції на Білорусь як прихильника російської воєнної агресії.

У ухваленій Сеймом заяві міститься заклик до держав-членів Євросоюзу негайно припинити видачу туристичних віз та обмежити видачу в'їзних віз громадянам росії та Білорусі.

 

 

Читайте також