Україна святкує День Незалежності

24.08.2022, 10:59
Україна святкує День Незалежності

24 серпня Україна відзначає головне свято - День Незалежності. Вперше він проходить в умовах повномасштабної війни, а всі урочистості скасовані через загрозу ракетних атак.

Президент України Володимир Зеленський привітав українців з 31-ю річницею Незалежності. Президент сказав, що цьогоріч українці зустрічають цей день у різних обставинах, умовах і навіть у різних часових поясах, але з єдиною метою - збереження незалежності та перемоги України.

"Пів року тому Росія оголосила нам війну. 24 лютого вся Україна почула вибухи та постріли. І 24 серпня не мала почути слів: "З Днем Незалежності". 24 лютого нам казали: "У вас немає шансів". 24 серпня ми кажемо: з Днем Незалежності, Україно!" - сказав Зеленський.

"Ми зустрічаємо цей день у різних місцях. Хтось - в окопах і бліндажах, у танках і БМП, на морі й у повітрі. Б'ється за незалежність на передовій. Хтось - у дорозі, в авто, вантажівках і потягах. Б'ється за незалежність, доправляючи необхідне тим, хто на передовій. А хтось - у смартфоні чи за комп'ютером. І теж б'ється за незалежність - збираючи кошти, щоб тим, хто в дорозі, було що везти тим, хто на передовій", - сказав президент

Читайте також