НБУ дозволив банкам продавати українцям більше валюти та запровадив нові обмеження для бізнесу

Національний банк України вніс зміни до обмежень на валютному ринку - готівковому та безготівковому, що діють з початку війни, 24 лютого 2022 року. Про це пише видання "Діло", посилаючись на повідомлення пресслужби НБУ.

05 вересня 2022

НБУ змінив порядок розрахунків за кредитами рефінансування

Національний банк України на час дії воєнного стану змінює порядок розрахунку вартості пулу активів, переданого банком у заставу за кредитами рефінансування та за кредитами овернайт. Про це повідомляє пресслужба відомства.

05 вересня 2022

СБУ виявила та заблокувала дві великі ботоферми

СБУ ліквідувала 2 ботоферми - на Київщині та в Одесі - які використовували для поширення деструктивного контенту (для дискредитації Сил оборони України та керівництва держави). Про це повідомляє пресслужба відомства.

05 вересня 2022

У Києві можуть впровадити оплату проїзду в транспорті картою

Київська влада підтримала петицію про запровадження у столичному громадському транспорті можливості оплачувати проїзд банківською карткою. Про це повідомляє "Вечірній Київ".

05 вересня 2022

Елізабет Трасс стає прем'єр-міністром Великої Британії

Британський уряд очолить Елізабет Трасс. ЇЇ обрали новою очільницею Консервативної партії та прем'єр-міністеркою Великої Британії.

Елізабет Трасс - 47-річна політикиня з партії торі, яка хоче, щоб її вважали новою "залізною леді". Під час предвиборчої кампанії Трасс заявила, що має намір забезпечити поразку кремля у війні проти України.

За  призначення Трасс  віддали голоси 81 326 членів Консервативної партії (57,4%). Її опонент — ексглава Мінфіну Великої Британії Ріші Сунак — набрав 60 399 голосів.

05 вересня 2022

У Брюсселі відбудеться засідання Ради асоціації Україна-ЄС

Рада асоціації Україна-ЄС 5 вересня в Брюсселі обговорить двосторонній порядок денний, зокрема виконання Угоди про асоціацію та поточний стан співпраці між Україною та ЄС.

Засідання проходитиме під головуванням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, який вже прибув до Брюсселя. Делегацію ЄС очолить глава дипломатії Жозеп Боррель.

05 вересня 2022

ЗАЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки - Енергоатом

Станом на 10:00 5 вересня 2022 року Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. Про це повідомив «Енергоатом» в Telegram.
Наразі в роботі залишається тільки 6-й енергоблок, який подає електроенергію в енергосистему України та забезпечує власні потреби Запорізької АЕС. Зауважень до роботи обладнання і систем безпеки наразі немає .

05 вересня 2022