ЗАЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки - Енергоатом

05.09.2022, 12:40
ЗАЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки - Енергоатом

Станом на 10:00 5 вересня 2022 року Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. Про це повідомив «Енергоатом» в Telegram.
Наразі в роботі залишається тільки 6-й енергоблок, який подає електроенергію в енергосистему України та забезпечує власні потреби Запорізької АЕС. Зауважень до роботи обладнання і систем безпеки наразі немає .

Нагадаємо, ввечері 3 вересня після чергових обстрілів російськими окупантами була пошкоджена лінія зв’язку Запорізької АЕС з енергосистемою України, внаслідок чого о 19:35 енергоблок №5 ЗАЕС був відключений від мережі.

Військові рф залишаються на майданчику ЗАЕС, а в машинних залах 1-го та 2-го блоків розташовані вантажівки зі зброєю та боєприпасами.

Чотири із шести представників команди інспекції МАГАТЕ завершили роботу на Запорізькій АЕС і покинули майданчик станції. Очікується, що два експерти продовжать роботу на ЗАЕС на постійній основі.

«Україна закликає світову спільноту невідкладно вжити заходів для якнайшвидшої демілітаризації ЗАЕС, виведення з території станції та міста Енергодар усіх російських військових, та повернення Запорізької АЕС під повний контроль України заради безпеки всього світу» – йдеться в повідомленні.
 

 

Читайте також

Читайте также