Енергоатом спростувало інформацію про пожежу на одному з енергоблоків ЗАЕС

На енергоблоках Запорізької АЕС пожеж і загорянь не фіксували, в Енергоатомі вважають, що недостовірна інформація з'явилася через вибух на території біля станції. Про це йдеться у повідомленні Енергоатома.

29 вересня 2022

Україна втратила майже половину експорту, але постачання до ЄС перевищило довоєнний рівень

За підсумками серпня український експорт у країни Європейського Союзу майже досяг довоєнного рівня. А за результатами І-ІІІ кварталу навіть перевищить відповідні довоєнні показники. Про це повідомив заступник Міністра економіки - Торговий представник України Тарас Качка в ефірі національного телемарафону.

29 вересня 2022

ЄБРР погіршив прогноз зростання економіки України

За підсумками 2022 року економіка України скоротиться майже на третину. Про це повідомляє Maanimo з поисланням на останній прогноз Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

29 вересня 2022

Фінляндія закриє кордон для російських туристів

 З п'ятниці, 30 вересня, Фінляндія закриє кордон для російських туристів.  Обмеження діятимуть до особливого розпорядження. Про це повідомив міністр закордонних справ країни Пекка Гаавісто.

29 вересня 2022

Відбувся черговий обмін полоненими - Єрмак

У четвер, 29 вересня, відбувся черговий обмін полоненими, в ході якого Україна повернула чотирьох морпіхів та двох цивільних. Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у своєму Telegram.

"Ще більше наших - вдома. Відбувся черговий обмін полоненими. Ми повернули 6 наших людей - чотирьох морпіхів та двох цивільних. Офіцери - Булахов Олексій та Костенко Микола. Солдати - Герасименко Людмила та Іван Земляной. Цивільні - Андруша Вікторія та Майборода Яна", -  написав Єрмак.

29 вересня 2022

В Україні вшановують пам’ять жертв Бабиного Яру

29 вересня –  річниця масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр, одному з найвідоміших місць свідків нацистських злочинів. 29 вересня 1941 року в окупованому нацистами Києві нелюди вперше розстріляли беззбройних.

29 вересня 2022