Ноты и рекорды

08.07.2000, 15:32

В мае стартовал мировой тур "Status Quo", в котором группа выступит в 20 странах перед аудиторией более 1,5 миллиона человек. Маршрут рекордсменов пройдет и через Украину - 20 июля в рамках фестиваля "Таврийские игры" в Каховке состоится полуторачасовой концерт прославленной группы. (укр.)

За 35 років роботи "Status Quo" відіграли понад 4800 живих шоу для більш ніж 23 млн. глядачів. Музиканти подолали понад 4 млн. миль та провели 22 роки у гастролях. За 35-річну історію команди було продано понад 111 млн. екземплярів записів.

Британський гурт "Status Quo" був заснований 1965 року. За три з половиною десятиліття діяльності на рок-сцені команда не лише здобула світове визнання, а й встановила безліч музичних рекордів. Почнемо хоча б із того, що дебютний сингл гурту, "Pictures of Matchstick Men", датований 1968 роком, одразу ж після виходу посів сьому позицію у британському чарті. У 1982 році "Status Quo: стали першою сучасною командою, що виступила перед королівською родиною з благодійним концертом (у Бірмінгемі), на якому був присутній принц Чарльз. У 88-му хлопці відіграли чотирнадцять концертів для трьохсот тисяч чоловік у московському спорткомплексі "Олімпійський". Святкування ж чвертьвікового ювілею гурту, що проходило в Бутліні (штат Мінехед) було визнано медіа-подією року: урочистості висвітлювали представники понад 300 ЗМІ з усього світу.

Але до Книги рекордів Гіннесса автори беззаперечного шлягеру You're In The Army Now увійшли в 1991 році, відігравши чотири концерти в Британії впродовж 11 годин та 11 хвилин. У тому ж таки році були створені воскові фігури Ріка Парфітт та Френсіса Россі в Музеї мадам Тюссо. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також