Планы по зерну - реальны

02.01.2001, 17:23

На встрече с ученым советом Национального аграрного университета Премьер-министр Украины Виктор Ющенко заявил, что правительство прогнозирует в 2001 году валовой сбор зерна в полтора раза больше, чем в прошлом, а именно - 35 млн. тонн. (укр.)

Нагадаємо, що валовий урожай зернових в Україні минулого року становив 24,5 млн. тонн, а у 1999 - 24,4 млн. тонн, що гарантує продовольчу безпеку країни, як вважає Віктор Ющенко.

"Зараз у нас немає підстав сумніватися в тому, що цифри, задекларовані в програмі ("Зерно 2001-2004 роки"), не будуть витримані", - наголосив Прем'єр. Він зазначив, що про це свідчать стартові можливості для закладення основи врожаю, їх використано сповна. За словами Віктора Ющенка, засіяно такий клин, "який засівався в найкращі комуністичні роки" (згідно з даними Мінагрополітики, 8,9 млн. гектарів - уточнює інформагентство "Інтерфакс-Україна"). Крім того, як зауважив Прем'єр, восени 2000 року були зорані на зяб усі заплановані площі (за даними Мінагрополітики, близько 11 млн. гектарів).

Віктор Ющенко нагадав, що врожай-2000 вдалося зберегти на рівні 1999 року завдяки клину ярових культур, оскільки озимих було недостатньо через засів насіння в сухий грунт. Глава уряду підкреслив, що Україна є країною самодостатньою в сенсі продовольчого і кормового забезпечення. Такі результати, на його думку, є принциповими для уряду, оскільки їх досягнуто в перший рік докорінного реформування АПК.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також