Борьба с терроризмом требует объединения усилий

02.10.2001, 18:18

"Терроризм не знает границ и не имеет национальной принадлежности, это наибольшее зло современности требует объединения и координации усилий всего международного сообщества", - к такому заключению пришли Премьер-министр Союзной Республики Югославия Драгиша Пешич и Министр иностранных дел Украины Анатолий Зленко в ходе состоявшейся 2 октября беседы. (укр.)

Під час зустрічі було підбито підсумки першого дня перебування глави югославського уряду в нашій країні. Д. Пешич відзначив конструктивний і діловий характер його зустрічі з Президентом України Леонідом Кучмою та переговорів з Прем'єр-міністром України Анатолієм Кінахом. Д. Пешич підтвердив главі українського зовнішньополітичного відомства налаштованість югославського уряду вирішити найближчим часом проблему вільного судноплавства на Дунаї. За його словами, на своєму наступному засіданні уряд СРЮ має прийняти низку рішень, спрямованих на суттєве полегшення проходження іноземними суднами, в т.ч. і українськими, югославської ділянки цієї міжнародної ріки.

А. Зленко привітав вересневе рішення Ради Безпеки ООН щодо скасування санкцій проти СРЮ. Він висловив готовність України надавати СРЮ активну допомогу у поверненні до повноцінного міжнародного життя та відбудови її господарства. Співрозмовники обмінялися думками щодо питань, пов'язаних з безпековою проблематикою на Балканах, зокрема, в Косово і Метохії та Македонії.

Офіційний візит Прем'єр-міністра СРЮ продовжується.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також