В 2000 году ВС Украины финансировались на 32,9%

25.10.2001, 15:57

Кабинет Министров Украины утвердил комплекс мер по улучшению финансового обеспечения Вооруженных Сил Украины. (укр.)

Ресурсне забезпечення Збройних Сил України не в повній мірі відповідає вимогам та нормам, визначеним законодавством України. Це негативно впливає на ефективність виконання покладених на війська завдань, не дозволяє вирішувати проблеми довгострокового розвитку національної армії. Реальне фінансування військово-технічних програм за останні роки зменшилось з 66,6% в 1992 році до 32,9% в 2000 році. Залишається низьким реальний рівень життя військовослужбовців. Останнє підвищення розмірів грошового забезпечення військовослужбовців з одночасним призупиненням низки пільг практично призвело до погіршення їх соціального становища.

Для вирішення невідкладних проблем забезпечення Збройних Сил України у поточному році, виділення необхідних ресурсів для виконання ними конституційного обов'язку у наступні роки та підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців Кабінет Міністрів України на своєму засіданні схвалив розпорядження про заходи щодо поліпшення фінансового, матеріального та інших видів забезпечення Збройних Сил.

Розпорядженням передбачається забезпечення фінансування Міністерства оборони в передбачених на 2001 рік обсягах з урахуванням недофінансування з поточного року та збільшення для Міноборони у 2001 році видатків із загального фонду на 173 млн. грн. Одним з положенням акту є поступове збільшення фінансування потреб Збройних Сил на період до 2010 року.

Мінфіну разом з Міноборони доручається розробити і затвердити порядок використання власних надходжень бюджетними медичними і навчальними закладами та організаціями Збройних Сил, та передбачити щорічне підвищення посадових окладів та окладів за військове звання на 50% особам офіцерського складу, прапорщикам і мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом. На наступні роки планується збільшення видатків на медичне лікування та обслуговування особового складу по Міністерству оборони з урахуванням медичного забезпечення членів сімей військовослужбовців та військових пенсіонерів.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також