Следующее заседание рабочей группы Украина-НАТО состоится в Киеве

26.10.2001, 16:45

25 октября в штаб-квартире НАТО в Брюсселе (Бельгия) состоялось заседание совместной рабочей группы Украина-НАТО, посвященное вопросам военной реформы. (укр.)

Українську делегацію на цьому заході очолював заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, Директор Національного інституту проблем міжнародної безпеки при РНБО Сергій Пірожков. До складу делегації входили заступник Міністра оборони України з питань військової політики та військового співробітництва генерал-полковник Віктор Банних, Глава Місії України при НАТО Посол Володимир Хандогій, представники Управління Апарату РНБО України, експерти Міністерства оборони України та Міністерства закордонних справ.

З боку НАТО у засіданні, зокрема, взяли участь Заступник Генерального секретаря Альянсу Алессандро Мінуто Ріццо та Помічник Генсекретаря НАТО з питань оборонного планування та операцій Едгар Баклі.

В ході засідання було обговорене широке коло питань, пов'язаних з проведенням воєнної реформи в Україні, зокрема, у світлі реалізації напрямів, визначених Державною програмою реформування та розвитку Збройних Сил України на період до 2005 року. Учасники засідання розглянули питання підтримки заходів виконання цілей Національної воєнної реформи, поліпшення національної координації та ефективності використання двосторонньої допомоги. Також, значна увага була приділена підготовці грудневого засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони та пропозиціям до Робочого плану спільної робочої групи на наступний рік.

Приймаючою стороною було схвально сприйняте запрошення від української делегації провести чергове засідання, яке заплановано на наступний рік у Києві.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також