Истребители Украины осваивают новую авиатехнику

30.10.2001, 11:15

31 октября на военном аэродроме Озерное в Житомирской области планируется начать практический этап переобучения истребительного авиационного полка на новый тип самолета - Су-27. (укр.)

Таке рішення було ухвалено військовою Радою Військово-Повітряних Сил України у квітні 2001 року.

З того часу льотний та інженерно-технічний склад винищувального полку, яким командує військовий льотчик першого класу полковник Валерій Лозицький, виконав великий обсяг робіт. Особисто хід перенавчання контролює Головнокомандувач Військово-Повітряних Сил ЗС України генерал-полковник Віктор Стрельніков.

Теоретична підготовка проходила на базі військової частини із залученням викладачів Центральних офіцерських курсів з серпня до кінця вересня цього року. Заступник начальника відділу Центральних офіцерських курсів полковник Володимир Касаткін зазначив, що раніше перенавчання проходило лише у них на власній базі, куди прибувало по декілька офіцерів. Одночасне перенавчання цілого полку √ це нововведення таке не лише для Центральних офіцерських курсів, а й для Військово-Повітряних Сил. Для вирішення поставлених завдань до авіаційного гарнізону прибуло вісімнадцять викладачів.

Наступним кроком було практичне стажування, яке проходить з початку жовтня до кінця місяця. В першу чергу до цього залучили військових льотчиків 1 та 2 класу, які не мали перерв у польотах на літаках МіГ-23 МЛД, які знаходилися на озброєнні частини до цього часу. Перевагу надавали офіцерам керівної ланки, як в полку так і в авіаційних ескадрильях. Стажування відбувалося в тих авіагарнізонах, де стоять на озброєнні винищувачі Су-27. Група інженерно-технічного складу для практичних занять відбула до авіагарнізону Миргород, де на практиці відпрацьовувались питання, пов'язані з обслуговуванням авіаційної техніки. Паралельно створювалася необхідна матеріально-технічна база, особовий склад був забезпечений необхідними підручниками, схемами, плакатами.

Незважаючи на велике навантаження, окрім своїх службових обов'язків - а це вісім годин занять шість днів на тиждень і півтори години самостійної підготовки - результати іспитів по теоретичній підготовці не можуть не радувати: середній бал більшості груп "відмінно" та "добре". Відзначилися підполковники Анатолій Кривоножко, Олександр Боресенко, Юрій Кришталь, капітан Олексій Захарчук.

На 31 жовтня заплановано початок практичного перенавчання особового складу полку на літак Су-27.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також