Сегодня - День спасателя

27.10.2001, 12:51

27 октября в Украине отмечают день спасателя. (укр.)

У Військово-Повітряних Силах Збройних Сил України це професійне свято відзначать фахівці пошуково-рятувальної і парашутно-десантної служби, яку очолює полковник Олексій Журавель.

Фахівці цієї служби здійснюють підготовку сил та засобів до пошуково-рятувальних операцій, проводять підготовку та навчання льотного складу до дій при катапультуванні у випадку виникнення аварійних ситуацій у польоті.

Для виконання пошуково-рятувальних завдань завжди напоготові спеціалізовані вертольоти, рятувальні парашутно-десантні групи та наземні пошуково-рятувальні команди. В цьому році військові рятівники брали участь у рятуванні екіпажу катамарана в Чорному морі та ліквідації повені на Закарпатті.

Згідно з рішенням Міністра оборони України, на базі пошуково-рятувальної і парашутно-десантної служби Військово-Повітряних Сил створюється Центр управління пошуково-рятувального забезпечення польотів авіації, який буде керівним органом функціональної підсистеми єдиної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру. Зараз у Військово-Повітряних Силах України здійснюється чергування пошуково-рятувальних сил та засобів на шести аеродромах - Львів, Вінниця, Бориспіль, Чугуїв, Конотоп, Одеса. З наступного року до чергових сил приєднається аеродром Кіровське.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також