Консультации ГУУАМ - Тройка ЕС будут регулярными

03.10.2001, 19:03

2 октября в Вене состоялась встреча глав делегаций стран ГУУАМ при ОБСЕ (Азербайджана, Грузии, Молдовы, Узбекистана, Украины) с послами Тройки ЕС - Бельгии, Германии и Португалии. (укр.)

В ходi зустрічі було обговорено широке коло питань, пов'язаних iз найбiльш актуальними проблемами дiяльностi Органiзацiї. Особлива увага сторонами була придiлена пiдготовцi до проведення Бухарестської зустрiчi Ради мiнiстрiв ОБСЄ (3-4 грудня ц.р.), семiнару з превентивних функцiй ОБСЄ (Київ, 8-9 жовтня ц.р.), активiзацiї роботи по врегулюванню ситуацiї на Балканах та в зонах так званих "заморожених конфлiктiв", зокрема, в Грузiї, Молдовi та навколо Нагiрного Карабаху.

Країнами ГУУАМ також наголошувалось на необхiдностi придiлення з боку ЄС бiльшої уваги до фiнансових питань дiяльностi ОБСЄ, завищенi бюджетнi витрати якої у 2001 роцi навряд чи можна назвати адекватними реальним досягненням.

Крiм того, учасники зустрiчi погодились, що консультацiї у форматi ГУУАМ - Трiйка ЄС є вельми корисними i домовились про їх проведення у Вiднi на регулярнiй основi.
Инф. пресс-служба МИД Украины.

Читайте також