Позиция МИД Украины

08.10.2001, 12:03

Антитеррористическая операция, которая началась 7 октября против некоторых объектов на территории Афганистана является ответом США и государств, присоединившихся к глобальной антитеррористической коалиции, на варварские акты терроризма против Соединенных Штатов 11 сентября нынешнего года. (укр.)

Як відомо, Україна була одним із ініціаторів резолюцій Ради Безпеки ООН N1368 від 12 вересня та N1373 від 28 вересня, в яких РБ висловила рішучість всіма засобами боротися з загрозами для міжнародного миру і безпеки, викликаними терористичними актами, і закликала всі держави терміново вжити спільних заходів з тим, щоб передати правосуддю виконавців, організаторів і спонсорів тих терористичних нападів, а також підкреслила, що ті, хто надавав допомогу виконавцям, організаторам і спонсорам цих актів, підтримував та приховував їх, понесуть за це відповідальність.

Як уже повідомляло МЗС, українська сторона виходить з того, що військові акції в рамках антитерористичної операції мають бути адекватними загрозам, що їх викликали, а також не повинні призводити до жертв серед цивільного населення. МЗС України продовжує слідкувати за розвитком ситуації.
Инф. Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також