Планы парламента на ближайшую неделю

11.12.2001, 11:13

Во время пленарной недели 11-14 декабря 2001 года запланировано, что Верховная Рада Украины рассмотрит 200 вопросов, в том числе 22 документа, которые Президент Украины и правительство определили как неотложные и первоочередные. (укр.)

У вівторок, 11 грудня, робота парламенту розпочнеться з дня уряду України. Слухатиметься інформація Кабінету Міністрів України про виконання закону України "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України" та Постанови Верховної Ради України "Про боргові зобов'язання держави перед громадянами України, яким відновлено грошові заощадження, поміщені в період до 2 січня 1992 року в установах Ощадного банку".

У другій половині вівторка, у Верховній Раді пройдуть парламентські слухання з питань реалізації державної політики інтеграції до Європейського союзу.

Після цього, парламентарії продовжать роботу в комітетах, фракціях і групах.

У середу, 12 грудня, на обговорення парламентом планується винести 17 законопроектів. Серед них, визначені Президентом як невідкладні, проекти законів: про списання та реструктуризацію відшкодування з бюджету сум податку на додану вартість станом на 1 вересня 2001 року; про внесення змін до Декрету уряду "Про акцизний збір"; про внесення змін до закону про податок на додану вартість; про внесення змін до Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств". Також слухатимуться законопроекти про умови пріоритетного розвитку вітчизняної легкої та деревообробної промисловості; про центральні органи виконавчої влади; проект Постанови про процедуру ротації членів національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення з частини її складу, призначеної Верховною Радою України.

У другій половині дня народні депутати продовжать роботу в комітетах, фракціях і групах.

В день прийняття рішень, у четвер, 13 грудня, проектом розкладу засідань Верховної Ради передбачено прийняття рішень щодо 150 проектів законів і постанов, а також з питань, обговорених 11 та 12 грудня.

Цього дня народним депутатам, зокрема, запропонують визначитися за процедурою повторного другого читання щодо проекту закону про Державний бюджет на 2002 рік.

У третьому читанні планується розглянути проект Податкового кодексу України та законопроект про внесення змін до ст. 98 Конституції України щодо рахункової палати.

У другому читанні також будуть розглядатися законопроекти про внесення змін до Конституції України щодо дострокового припинення повноважень народного депутата України, обраного за виборчим списком політичної партії; про держане регулювання виробництва, експорту, імпорту дисків для лазерних систем зчитування; про кредитні спілки; про іпотеку; про строкові фінансові інструменти; про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

На повторний розгляд з пропозиціями Президента України планується винести закон "Про внесення змін до Закону України "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України".

Цього дня парламент, як заплановано, визначиться щодо 6 альтернативних законопроектів про мови в Україні.

З питання включення до порядку денного восьмої сесії пропонується розглянути близько 100 законопроектів. Зокрема, 12 проектів закону про внесення змін до Закону України про вибори народних депутатів.

У п'ятницю, 14 грудня, у Верховній Раді України відбудеться спеціальне засідання, присвячене 100-річчю з дня народження Героя Радянського Союзу, генерала армії М.Ватутіна.

Після цього парламентарії заслухають інформацію Тимчасової слідчої комісії для з'ясування причин, що призвели до кризового фінансового стану Акціонерного комерційного агропромислового банку "Україна".

Цього дня народним депутатам запропонують розглянути у новій редакції законопроект про місцеве самоврядування; узгоджені редакції законопроектів про зброю та про Національне бюро розслідувань; законопроект про національну стратегію поліпшення становища жінок України.

Наступного тижня, 17-21 грудня, відповідно до календарного плану проведення восьмої сесії, Верховна Рада України працюватиме в пленарному режимі.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також