Для предотвращения нелегальной миграции территорией Украины

13.12.2001, 10:54

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам строительства, транспорта и связи поддержал законопроект, направленный на предотвращение нелегальной миграции территорией Украины. (укр.)

Комітет рекомендував парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін і доповнень до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Законопроектом передбачається встановити адміністративну відповідальність водіїв транспортних засобів за перевезення нелегальних мігрантів шляхом накладення штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів.

Документом пропонується також встановити адміністративну відповідальність водіїв за обладнання транспортних засобів схованками для перевезення нелегальних мігрантів. Цей вид порушень тягне за собою накладення штрафу на водіїв транспортних засобів та посадових осіб в розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів.

Передбачається також надати право працівникові міліції, який виявив наведені порушення, затримувати транспортний засіб до сплати штрафу.

Комітет мотивував своє рішення тим, що у чинному законодавстві запобігання нелегальній міграції в Україні здійснюється лише через встановлення відповідальності нелегальних мігрантів за незаконне пересування територією України. Це питання регулюється низкою законодавчих та інших нормативно-правових актів, які не охоплюють повною мірою проблему сприяння та допомоги нелегальним мігрантам.
По материалам Информационого управления Верховной Рады Украины.

Читайте також