Визит делегации НАТО в Украину

13.12.2001, 11:16

С 10 по 13 декабря в Украине находится делегация НАТО во главе с командующим Объединенного командования НАТО "Южный Восток" генералом Октаром Атаманом". (укр.)

Під час візиту генерал Октар Атаман проводить зустрічі з керівництвом Збройних Сил України. Зокрема, з Міністром оборони генералом армії України Володимиром Шкідченком, начальником Генерального штабу Збройних Сил України - першим заступником Міністра оборони України генерал-полковником Петром Шуляком.

В ході перебування в Україні представники делегації НАТО відвідали Головне командування Сухопутних військ Збройних Сил України, курси підготовки офіцерів багатонаціональних штабів при Національній академії оборони України та Офіс зв'язку НАТО в Україні.

Програмою перебування делегації НАТО в Україні було заплановано зустріч генерала Октара Атамана з військовими аташе країн НАТО, які акредитовані в Україні.

Питанням співробітництва України з НАТО також була присвячена науково-практична конференція, яка відбулася 12 грудня у Києві в приміщенні Національного науково-дослідного центру оборонних технологій та воєнної безпеки України. Тема цієї конференції - "Удосконалення механізму науково-аналітичного супроводження виконання заходів Державної програми співробітництва України з НАТО на 2001-2004 роки та інших концептуальних документів у сфері зовнішніх відносин".

В роботі конференції взяли участь провідні фахівці управлінь Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України, Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства оборони України та Центру військового співробітництва і верифікації Генерального штабу ЗС України, наукових та науково-дослідних установ ЗС України, представники інших Міністерств та органів виконавчої влади.

Учасники конференції обговорили широке коло питань, пов'язаних з цією проблематикою. Зокрема, про необхідність наукового обгрунтування концептуальних підходів та впровадження нових інформаційних технологій в організацію міжнародного співробітництва у Збройних Силах, розробку цільового планування міжнародного співробітництва.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також