В январе 2002 года пройдет частичная ротация украинских миротворцев в Ливане

26.12.2001, 11:48

Завершается боевое согласование подразделений, которые готовятся к ротации украинского миротворческого контингента в Южном Ливане. (укр.)

25 грудня у Центрі розмінування Збройних Сил України, що діє на базі військово-інженерного інституту при Подільській Державній аграрно-технічній академії, було завершено бойове злагодження підрозділів, що готуються до виконання миротворчої місії ООН у Південному Лівані.

Відповідно до Директиви начальника Генерального штабу Збройних Сил України з 1 грудня у навчальному центрі тривали заняття з особовим складом, який готувався до часткового заміщення посад у 3-му окремому інженерному батальйоні зі складу миротворчих сил ООН у Південному Лівані. Спеціальна програма підготовки враховує особливості виконання завдань у цьому регіоні.

Передбачається, що 26-27 грудня спільною екзаменаційною комісією управління інженерних військ Генерального штабу ЗС України та військово-інженерного інституту при Подільській Державній аграрно-технічній академії буде здійснено перевірку рівня фахової та спеціальної підготовки, а кожному військовослужбовцю видано відповідне посвідчення.

Часткову ротацію планується здійснити у період з 16 по 22 січня 2002 року. До неї залучаються офіцери, прапорщики та військовослужбовці за контрактом з усіх трьох оперативних командувань Сухопутних військ ЗС України. Всі 228 майбутніх миротворців пройшли ретельний професійний, морально-психологічний відбір та попереднє медичне обстеження. Їм також зроблено необхідні профілактичні щеплення.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також