Последствия снегопадов будут ликвидировать военные

18.12.2001, 11:07

36 эвакоспасательных групп создано в частях и объединениях южного оперативного командования Сухопутных войск Вооруженных Сил Украины на случай ликвидации последствий стихийных бедствий. (укр.)

Враховуючи минулорічний досвід, для ліквідації можливих наслідків стихії, пов'язаних зі значними снігопадами на території України частини і підрозділи Збройних Сил приведено в стан готовності до виконання задач у можливих зонах стихійного лиха та загострень екологічної обстановки.

Зокрема, всю територію Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України розподілено на зони відповідальності та закріплено за військовими частинами і з'єднаннями, в яких створено спеціальні мобільні групи та загони з ліквідації наслідків стихійного лиха. В підрозділах інженерних військ створено групи підривників, до складу яких увійшли офіцери, які вже мають значний досвід щодо проведення спеціальних робіт з підриву льодової криги.

На сьогодні вже створено 36 евакорятувальних груп, в яких задіяно 360 військовослужбовців. У розпорядженні військових рятувальників знаходиться необхідна інженерна техніка, зокрема, 20 одиниць спеціальних інженерних машин для пророблення колонних шляхів та розчищення завалів, 14 землерийних машин, екскаватори та пересувні електростанції.

На випадок загострення обстановки в резерві Південного оперативного командування знаходяться 23-я понтонно-мостова бригада, яка спроможна протягом однієї години навести наплавний міст довжиною 227 метрів та інженерний полк, технічне оснащення якого дозволяє підготувати за годину ділянку дороги довжиною 180-200 кілометрів.
Инф. Министерства обороны Украины.

Читайте також