В Национальной академии обороны Украины прошли научные семинары

24.12.2001, 11:20

21 декабря в Национальной академии обороны Украины прошла научно-практическая конференция "Проблемы создания и подготовки Объединенных сил быстрого реагирования" и научно-практический семинар по проблемы развития и модернизации учебно-тренировочных средств и полигонного оборудования в Вооруженных Силах Украины. (укр.)

21 грудня у Національній академії оборони України відбулась науково-практична конференція "Проблеми створення та підготовки Об'єднаних сил швидкого реагування". Об'єднані сили швидкого реагування створюються як прообраз майбутнього національного війська на виконання завдань Державної програми реформування та розвитку Збройних Сил України до 2005 року та Указу Президента України "Про заходи щодо дальшого зміцнення обороноздатності держави". Учасники конференції розглянули питання формування єдиних поглядів на визначення місця і ролі Об'єднаних сили швидкого реагування у виконанні завдань Збройних Сил України, форм і методів їх підготовки, пріоритетних напрямів у розробці перспективних зразків озброєння і військової техніки для їх оснащення, питання їх всебічного забезпечення тощо. В роботі конференції брали участь керівний склад Збройних Сил України, науковці, професорсько-викладацький склад та слухачі Національної академії оборони України, представники інших військових формувань України.

21 грудня у Національній академії оборони України також відбувся науково-практичний семінар "Проблеми модернізації, розробки, впровадження й використання навчально-тренувальних засобів, навчального й полігонного обладнання, формування механізмів ефективного, безперервного воєнно-наукового та воєнно-технічного супроводження цього процесу". Даний захід проводився з метою удосконалення Програми розвитку та модернізації навчально-тренувальних засобів і полігонного обладнання. А також для того, щоб визначити пріоритети та перспективи розвитку навчально-тренувальних систем, науково обгрунтувати їх кількість та ефективні шляхів їх розробки. Планувалось також визначити механізми впровадження тренажерних систем і комплексів у з'єднаннях і частинах Збройних Сил, науково-дослідних установах та військових навчальних закладах Міністерства оборони. В роботі семінару брали участь провідні фахівці управлінь Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, представники видів Збройних Сил, наукових центрів та установ, Державної компанії "Укрспецекспорт", Міністерства промислової політики України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також