Вопросы трудоустройства уволенных в запас военнослужащих обсуждаются в Киеве

21.12.2001, 11:34

С 19 по 21 декабря в Киеве в помещении Центрального Дома офицеров Вооруженных Сил Украины проходит семинар по вопросам социальной адаптации уволенных военнослужащих к условиям гражданской жизни. (укр.)

В роботі семінару беруть участь представники управлінь Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України, Національного координаційного центру адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку, та конверсії колишніх військових об'єктів, Європейської Ради Європейської комісії ОБСЄ, Київського міського центру зайнятості, регіонального центру працевлаштування, всеукраїнської асоціації звільнених військовослужбовців та Всеукраїнської громадської організації "Захист".

Питання, які обговорюються учасниками семінару, стосуються інформаційного забезпечення соціальної адаптації військовослужбовців, які плануються до звільнення у запас або у відставку у 2002 році. Також, в ході семінару розглядаються питання удосконалення діяльності системи адаптації військовослужбовців звільнених в запас та шляхи вирішення проблеми працевлаштування.

Серед ініціаторів проведення даного заходу - Національний координаційний центр адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку, та конверсії колишніх військових об'єктів. Слід зазначити, що починаючи з 1996 року Національним координаційним центром працевлаштовано більше 8 тисяч звільнених в запас військовослужбовців та створено 15 державних підприємств, на яких працюють колишні військові.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також