Законопроект о регистрации прав на недвижимое имущество требует доработки

14.12.2001, 10:54

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций на заседании рассмотрели законопроект "О государственной регистрации прав на недвижимое имущество", подготовленный ко второму чтению. Большинством голосов Комитет принял решение продолжить работу над этим законопроектом. (укр.)

Законопроектом, зокрема, передбачається, що реєстрація прав на об'єкти нерухомості (крім земельних ділянок) має здійснюватися відповідним уповноваженим державним органом (зараз цю функцію виконують бюро технічної інвентаризації - БТІ). При цьому управління ним, як передбачається, буде здійснювати Міністерство юстиції України, а його структурні підрозділи на місцях будуть діяти на базі існуючих БТІ.

В ході дискусій народний депутат Станіслав Гуренко зазначив, що одним з наслідків прийняття цього документа стане руйнація мережі БТІ. Думку прихильників законопроекту представив народний депутат Сергій Укмасов. Він наголосив, що "пропонована законопроектом система реєстрації прав на нерухомість не передбачає руйнації існуючої системи їх реєстрації в БТІ, а лише надає Президенту України передбачену Конституцією України можливість визначити орган, який займатиметься цією реєстрацією".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також