ПРАВИТЕЛЬСТВО НЕ ДОПУСТИТ ДЕСТАБИЛИЗАЦИИ СОЦИАЛЬНО-ЭКОНОМИЧЕСКОГО РАЗВИТИЯ СТРАНЫ

07.12.2001, 11:39

6 декабря 2001 года Верховная Рада Украины приняла решение о перенесении рассмотрения проекта Закона Украины "О Государственном бюджете Украины на 2002 года". Кабинет Министров Украины считает это неприемлемым и заявляет, что не допустит дестабилизации социально-экономического развития страны под давлением политического популизма. (укр.)

Завдяки спільній і конструктивній роботі уряду з комітетами, фракціями та депутатськими групами Верховної Ради, вдалося суттєво покращити зміст проекту державного бюджету, врахувавши численні пропозиції народних депутатів України.

Уряд не погодився на вирішення сьогоденних проблем за рахунок використання коштів від приватизації, бо - це доля майбутніх поколінь. Уряд не пішов і шляхом внутрішніх запозичень та збільшення державного боргу: країна вже має негативний досвід так званих фінансових пірамід, які відволікали кошти від реальної конкурентноспроможної економіки і завдали великих збитків державі.

Уряд констатує, що у частини депутатського корпусу взяли гору політичні передвиборчі пристрасті, які не відповідають інтересам суспільства і держави. Не було навіть взято до уваги, що відсутність державного бюджету на початку року залишить без підвищення заробітної плати вчителів та інших працівників бюджетної сфери, не дасть можливості місцевим бюджетам отримати належні їм кошти, передбачені для реалізації своїх регіональних та соціальних програм.

Уряд закликає Верховну Раду України до тісної співпраці задля прийняття реального і збалансованого державного бюджету на наступний рік як основи для зростання економіки і рівня життя громадян.
Инф. прес-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також