Об индексации денежных доходов населения

08.12.2001, 11:43

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам социальной политики и труда рекомендовал парламенту принять во втором чтении проект закона о внесении изменений к закону "Об индексации денежных доходов населения". (укр.)

Документ передбачає, що право населення на проведення індексації грошових доходів виникає у випадку, якщо величина базових чи поточних індексів споживчих цін або заробітної плати перевищила 102% (поріг індексації).

Законопроектом пропонується здійснювати індексацію грошових доходів населення на підставі статистичних спостережень за індексами споживчих цін та заробітної плати шляхом перегляду розмірів основних державних соціальних гарантій: мінімального розміру заробітної плати, мінімального розміру пенсії за віком, неоподатковуваного мінімуму доходів громадян; перегляду прожиткового мінімуму; шляхом підвищення розмірів оплати праці, тарифних ставок та посадових окладів працівників установ та організацій, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Індекси споживчих цін та заробітної плати пропонується обчислювати в порядку, який визначається Кабінетом Міністрів, не пізніше 10 числа місяця, що настає за звітним.

Законопроект також передбачає перегляд розмірів основних державних соціальних гарантій у разі перевищення індексом споживчих цін або індексом заробітної плати порогу індексації.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також