Научное обеспечение внешней политики

21.02.2001, 18:43

Реальное содействие научному обеспечению внешней политики, сотрудничеству науки и практики в сфере внешних сношений Украины - такова главная цель деятельности Научного совета, созданного в Министерстве иностранных дел Украины. (укр.)

Як наголосив Глава українського зовнішньополітичного відомства А. Зленко, виступаючи 20 лютого на установчому засіданні Наукової ради, вона об'єднуватиме провідних спеціалістів та вчених-міжнародників і працюватиме як консультативний дорадчий орган розгляду питань зовнішньополітичної діяльності України, надаватиме наукові рекомендації та експертні оцінки щодо визначення головних пріоритетів і напрямків політики нашої держави на міжнародній арені.

У прийнятому плані роботи Наукової ради на поточний рік, зокрема, відображені актуальні питання, над якими працюватимуть науковці спільно з дипломатами: напрями, форми і механізми економізації зовнішньополітичної діяльності України, відносини стратегічного партнерства у контексті європейської інтеграції нашої держави, зовнішньополітичні аспекти енергетичної безпеки та використання транзитного потенціалу, захист прав та інтересів українських громадян за кордоном.

Очолив Наукову раду МЗС А. Зленко.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також