Визит Николая Жулинского в Германию

28.02.2001, 17:45

С 28 февраля по 2 марта Вице-премьер-министр Николай Жулинский находится с визитом в немецком городе Франкфурте-на-Майне, где примет участие в заседании Немецко-Украинского форума, которое посвящено современному состоянию и перспективам развития партнерских связей между городами Украины и ФРГ. (укр.)

У цьому засіданні, запланованому на 1 березня, з української сторони візьмуть також участь : Посол України в ФРН Анатолій Пономаренко, Голова УСПП, Голова Українсько-Німецького форуму Анатолій Кінах, міські голови Львова, Полтави, Ужгорода і Ялти; з німецької сторони - Посол ФРН в Україні Діттер Штюдеман, Голова Німецько-Українського форуму Матіас Кляйнерт, бургомістри міст Фрайбурга, Ляйнфельден-Ехтердінгена та Баден-Бадена.

Довідково: Українсько-Німецький форум - громадська організація, заснована в лютому 1999 року. Одним з найважливіших своїх завдань вважає посилення усвідомлення значення України у Німеччині та Європі. Нині Форум налічує близько 250 членів. Серед них - відомі німецькі підприємства, заклади, міста та приватні особи. Німецько-Український форум, як і утворений в листопаді 1999 року Українсько-Німецький форум, сприяють всебічному поглибленню різноманітних взаємозв'язків між представниками сфер економіки, політики, культури та науки обох країн.

За минулий час Німецько-Українським форумом було проведено ряд важливих акцій. Це, наприклад, встановлення постійної опіки над дитячим будинком у Боярці, майбутня реконструкція якого стане можливою завдяки Форуму. Це також - сприяння розвитку побратимства міст обох країн, сприяння та підтримка гуманітарної допомоги між Україною та Німеччиною та не в останню чергу видання спільно з Бюро Делегата німецької економіки журналу "Німецько-Український огляд".
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також