США заинтересованы в Украине

24.02.2001, 11:32

США заинтересованы в углублении долгосрочных и стабильных отношений с Украиной, которую рассматривают как стратегического партнера, заявили представители Конгресса США во время встречи с Министром иностранных дел Украины Анатолием Зленко в Киеве 22 февраля. (укр.)

В центрі уваги бесіди були питання налагодження ефективного діалогу України з новою Адміністрацією США, розвиток взаємодії у вирішенні соціальних проблем, пов'язаних із закриттям Чорнобильської АЕС, та забезпечення енергетичної безпеки.

Обговорювалися також можливі шляхи вирішення нагальних проблем двостороннього торговельно-економічного співробітництва. Йшлося, зокрема, про важливість дотримання українською стороною вимог щодо захисту прав інтелектуальної власності, надання Україні з боку США статусу держави з ринковою економікою та скасування американськими законодавцями існуючих обмежень на розвиток торговельного співробітництва з нашою країною.

Під час зустрічі американські парламентарії наголосили на важливості розвитку стабільних добросусідських відносин між Україною та Російською Федерацією. "Саме такі відносини повинні мати близькі сусіди," - зазначила американська сторона.

На прохання конгресменів А. Зленко поінформував їх про конкретні кроки, що вживаються Україною на шляху до інтеграції в європейські структури. Сторони обмінялися також думками щодо ініціативи США відносно розгортання національної системи протиракетної оборони.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також