Последний прыжок короля высоты

03.02.2001, 11:07

4 февраля "королева спорта" попрощается со своим королем: в Донецке знаменитый украинский прыгун с шестом Сергей Бубка исполнит свой прощальный прыжок. (укр.)

37-річний спортсмен візьме участь у традиційному міжнародному легкоатлетичному турнірі "Зірки жердини". Серед запрошених учасників - колега і товариш Бубки, Міхаель Столле з Німеччини.

"Я безмежно щасливий, що Сергій запросив мене на цей турнір, - зізнався німець, - і пишаюся тим, що буду присутнім на прощальному виступі кращого стрибуна планети". Окрім Столле, почесними гостями-учасниками "Зірок жердини" мають стати олімпійські чемпіони різних років - росіянин Максим Тарасов, француз Жак Гальфіон та інші.

Хоча більшість з них ще продовжує активні виступи, певне, ще нескоро комусь вдасться перевершити неймовірні досягнення видатного українця. Нагадаємо тільки про два рекорди Сергія Назаровича: у закритих приміщеннях він подолав висоту у 6 м 14 см, на відкритому ж повітрі йому підкорилися 6 м 15 см. Він 33 рази встановлював світові рекорди і залишається єдиним шестиразовим чемпіоном світу.
Лариса Алєксєєва.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також