Состояние военно-промышленного комплекса Украины не заслуживает положительной оценки

05.02.2001, 18:55

5 февраля состоялся брифинг, в котором участвовал председатель Государственной комиссии по вопросам оборонно-промышленного комплекса Украины Владимир Горбулин. (укр.)

Стан, в якому сьогодні знаходиться оборонно-промисловий комплекс України, не заслуговує на позитивні оцінки, вважає голова Державної комісії з питань оборонно-промислового комплексу України Володимир Горбулін. "Якщо ми будемо такими темпами жити далі, то в 2005 році наша армія не матиме озброєнь для того, щоб виконувати своє головне завдання - обороняти країну. Аналогічна ситуація і в оборонній промисловості", - сказав під час брифінгу Володимир Горбулін.

За його словами, сьогодні немає скоординованої діяльності між Міністерством оборони, Державним комітетом промислової політики та Національним космічним агентством. Відсутні пріоритети, які б дали змогу створити програму і перспективу розвитку оборонного комплексу на 5-10 років, сказав Володимир Горбулін. При цьому він додав, що комісія з питань оборонно-промислового комплексу буде займатися створенням зразків озброєння та військової техніки, які б мали попит як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. Володимир Горбулін повідомив журналістам, що при Державній комісії з питань оборонно-промислового комплексу створено науково-технічний комітет і Раду головних конструкторів. За його словами, це потрібно для того, щоб прозоро відпрацьовувати стратегію розвитку озброєнь і вдосконалення структури збройних сил України.

На думку Володимира Горбуліна, майбутній розвиток оборонно-промислового комплексу - це створення, за прикладом США та країн Європи, великих інтегрованих корпоративних систем виготовлення зброї. Володимир Горбулін уточнив, що це об'єднає фінансові, технологічні та маркетингові зусилля підприємств одного профілю. "Ми об'єднуємо всі підприємства, які мають одну технологічну лінію, наприклад, військово-транспортна авіація, та, по-друге, підтягуємо в цю корпорацію всі підприємства, які виробляють комплектуючі елементи до кінцевого зразка продукції".
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також